Mikä on copywriter ja miten yrityksesi voisi hyötyä copyn palveluista?

Kaikki alkaa tekstistä.

Oletko huomannut miten paljon yrityksesi olemassaolo ja ensivaikutelma on riippuvainen teksteistä? Näiden paljon harteillaan kantavien tekstien tulisi vielä olla johdonmukaista ja uskottavaa luettavaa. Tämän takia on olemassa sisällöntuottajia, tekstintekijöitä. Copywriter vapauttaa sinun aikasi olennaiseen, bisneksen tekemiseen ja asiakastyöhön. Jotta sinulla voisi olla myyvää tekstiä kanavissasi, joka ilmaisee yrityksesi identiteettiä ja kertoo tarjoomasi ammattimaisesti, sitä varten on COPYWRITER! 

Yritystäsi ei ole, jos sillä ei ole viestiä.

Yrityksesi identiteetti, myyntiponnistelut ja asiakaskontaktit vaativat aina viestintää, sisältöä ja tekstiä. Yritykselläsi ei ole funktiota ilman sen yksilöllistä sanomaa. Jos et sano mitään, sinua ei ole olemassa. Tässä muutama esimerkki siitä millaisten tekstisisältöjen tuottamisessa copywriter voi auttaa sinua: blogitekstit, sosiaalisen median postaukset, verkkosivutekstit, lehdistötiedotteet tai vaikka sisäisen markkinoinnin tekstit, jotta voisit saada haluamasi viestin parhaalla mahdollisella tavalla läpi. 

Milloin ja miksi copywriter?

Milloin copywriterin olisi paras astua mukaan yrityksesi kehitystiimiin? Mieluiten tietysti heti yrityksen ideointi- ja perustamisvaiheessa, jotta voit keskittää omat voimavarasi muuhun. Viimeistään kuitenkin sitten, kun oma aikasi tuntuu loppuvan ja sinulla on resursseja ulkoistamiseen. Mitä aiemmin tuot copywriterin mukaan yrityksen kehittämiseen, sitä paremmin voitte yhdessä rakentaa yrityksen äänensävyn vastaamaan sen identiteettiä ja sitä enemmän sinulla on AIKAA keskittyä bisneksen ytimeen, kaupantekoon!

Otetaan yhdessä aivan uudenlainen ote yrityksesi tuottamasta sisällöstä. Se panostus maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

Viilataan vanhat tekstisisällöt uuteen kukoistukseen tai tehdään kaikki uusiksi! MISTÄ ALOITETAAN?

Miten yrityksesi puhuu? 3+1 vinkkiä brändisi äänensävyn löytämiseen + ILMAINEN MINITYÖKIRJA

Välillä puhut viestinnässäsi kuin ystävälle, välillä kuin toiselle alasi asiantuntijalle. Joskus kuulostat viestinnässäsi jaarittelevalta, välillä taas onnellisen iloiselta. Jos lukisit kaikki tekstit peräjälkeen, kokisitko, että yritykselläsi on monta persoonaa? 

Jotta viestintäsi voisi olla johdonmukaista, eikä sen tyyli sinkoilisi äärilaidasta toiseen, tulisi sille löytää oma äänensävy, viestinnällinen tyyli ja persoona. Tämän löydettyäsi voit peilata kaikkia tuottamiasi tekstejä sen persoonan ja tyylin kautta, ja näin luoda selkeämpää yritysidentiteettiä.

Kokosin 3 tipsiä, joiden kautta olet huomattavasti lähempänä yrityksesi oman äänensävyn ja kielen löytämistä.

 

Tipsi #1 - etsi ensin yrityksesi identiteetti

Jos yrityksesi olisi persoona, henkilö, mieti millainen hän olisi. Millaisia luonteenpiirteitä hänellä olisi, millaisin sanan kääntein hän puhuisi ja jopa millaisessa elämäntilanteesa hän on? Näin saat myös kuvaa miten tämä henkilö puhuisi, jos hän keskustelisi kanssasi. 

Tipsi #2 - määritä sitten ihanneasiakkaasi

Nyt mieti millainen olisi ihminen, jossa henkilöityy ihannekohderyhmäsi. Tee samoin kuin äsken, ja etsi persoona luonteenpiirteineen ja elämäntilannekuvauksineen. Mitä hän pitää tärkeänä, millaiset arvot hänellä on? Miten keskustelisitte, jos olisitte kasvotusten?

Tipsi #3 - yhdistä edelliset yhdeksi persoonaksi

Seuraavaksi se haastavin, eli miten voit yhdistää nämä kaksi edellä mainittua persoonaa yhdeksi? Etsi heistä yhtäläisyyksiä, molemmille tärkeitä arvoja ja yhteisiä kiinnostuksen kohteita, ja muodosta yksi persoona. Sinun tulisi puhutella kohderyhmääsi ja samaan aikaan olla uskollinen yrityksesi identiteetille. Temppu onkin löytää tärkeimmät piirteet molemmista, eli puhutella kohderyhmää aidosti oman identiteetin kautta. Näistä uskon, että kumpuaa erilaisuutesi ja kilpailukykysi. 

Bonustipsi - älä kopioi

Älä kopioi muita, tai ota muiden identiteettiä viestintääsi vain siksi, että se toimii heillä. Maskin päällä pitäminen on raskasta. Ole sen sijaan uniikki ja aito. Sen ihmiset muistavat. Markkinat ovat täynnä tekijöitä, mutta samaan aikaan potentiaalisia asiakkaita on paljon. He ovat erilaisia, joten he resonoivat erilaisten yritysten kanssa. Puhu niille, ketä haluat tavoitella. 

LataA ILMAINEN MINITYÖKIRJA 3+1 VINKKIÄ BRÄNDIN TAI YRITYKSEN ÄÄNENSÄVYN LÖYTÄMISEEN.

Työkirja auttaa sinua yrityksesi tai brändisi äänensävyn löytämisessä ja on työkaluna arjen sisällöntuotannossa. 

3 ongelmaa yritysviestinnässä ja miten ratkaista ne.

Luettuani kymmeniä ja taas kymmeniä verkkosivu- ja sometekstejä, olen pannut merkille muutaman usein vastaan tulevan tilanteen, ongelman, jotka liittyvät tekstintuotantoon. Tekstejä lukiessa voi kuulla yrittäjän ajatukset, kun tekstiä on tuotettu. Välillä kuuluu turhautumista, välillä liikkeellä on faktoista innostuja. Olen poiminut tähän kolme useimmin vastaan tullutta ongelmaa yritysviestinnässä, sekä ratkaisuehdotukset ajatusmallien muuttamiseen.

 

1.     ”Hyi että, inhoan tätä myyntihommaa!”

Ok, tiedän sinun fiilikset. Mutta. Yritykselläsi on missio, tuote johon uskot ja asiakkaita, joiden ongelman tai tilanteen voit ratkaista tuotteellasi. Puhu siitä. Sinun ei tarvitse olla liukasnahkainen myyjä, jos keskityt tekstissäsi tärkeimpään: Minkä ongelman tuotteesi ratkaisee potentiaalisen asiakkaasi elämässä? Totea se tekstissäsi, vahvista kertomaasi kirjoittamalla asiakkaiden hyvistä kokemuksista. Yleisösi haluaa tietää pääsevätkö he pisteestä A pisteeseen B tuotteesi avulla. Siihen asiakkaiden ratkaisut perustuvat. Ratkaise ongelmia, älä ylipuhu!

 

2.     ”Olipa kerran ME, ja sitten ME sitä ja ME tätä.”

Tarinat ja aitous ovat niitä in-sanoja näinä päivinä, mutta keskittyessäsi pelkästään niihin, laitat munasi yhteen koriin. Myyt vain itseäsi. Tarkoituksenasi ei ole myydä vain itseäsi yrityksenä, vaan tuotettasi, ratkaisuasi jolla muuttaa asiakkaan elämä paremmaksi. Älä aja ihmisiä pois sisällöistäsi puhuen pelkästään yrityksestäsi, tai kertomalla milloin perustit yrityksesi. Muista puhua myös tuotteestasi ja miten se muuttaa heidän elämäänsä paremmaksi. Ihmiset löytävät tarinasi alkulähteelle, jos tuotteesi vetoaa heihin. Jos he sen tekevät, tiedät että kyseessä on niin sanottu kuuma liidi.

 

3.     ”Laitetaan vaan ihan sikana faktaa sinne.”

On hyvä kertoa mitä tuotteesi tai palvelusi pitää sisällään, mutta ei ole syytä hengästyttää ihmisiä! Päätöksenteon tueksi voit käyttää aitoja asiakaskokemuksia tai konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia muutoksia tuote voi saada aikaan, sen sijaan että kertoisit kaikki tuotteen tekniset ominaisuudet. Jos tuotteesi ominaisuudet tai toiminta on liian hankala ymmärtää, on sen osalta vaikea tehdä ostopäätöstä ja tuote saattaa jäädä hyllyyn. Pidä tuotetietosi yksinkertaisina keskittyen tuotteesi antamaan ratkaisuun ja lisämausta erityisominaisuuksin, jotta vertailu muihin kilpaileviin tuotteisiin on helppoa. Tässä esimerkki: Haluan ostaa hiljaisen imurin, koska haluan kotini siistiksi ilman meteliä. Millaisella tekstillä saat minut ostamaan? Markkinoiden hiljaisin imuri. Muuta ei oikeastaan tarvita. 

Tuliko sellainen olo, että "nyt laitetaan kaikki uusiksi!"? No tehdään se! Klikkaa tuosta alta, niin otan sinuun yhteyttä.