3 ongelmaa yritysviestinnässä ja miten ratkaista ne.

Luettuani kymmeniä ja taas kymmeniä verkkosivu- ja sometekstejä, olen pannut merkille muutaman usein vastaan tulevan tilanteen, ongelman, jotka liittyvät tekstintuotantoon. Tekstejä lukiessa voi kuulla yrittäjän ajatukset, kun tekstiä on tuotettu. Välillä kuuluu turhautumista, välillä liikkeellä on faktoista innostuja. Olen poiminut tähän kolme useimmin vastaan tullutta ongelmaa yritysviestinnässä, sekä ratkaisuehdotukset ajatusmallien muuttamiseen.

 

1.     ”Hyi että, inhoan tätä myyntihommaa!”

Ok, tiedän sinun fiilikset. Mutta. Yritykselläsi on missio, tuote johon uskot ja asiakkaita, joiden ongelman tai tilanteen voit ratkaista tuotteellasi. Puhu siitä. Sinun ei tarvitse olla liukasnahkainen myyjä, jos keskityt tekstissäsi tärkeimpään: Minkä ongelman tuotteesi ratkaisee potentiaalisen asiakkaasi elämässä? Totea se tekstissäsi, vahvista kertomaasi kirjoittamalla asiakkaiden hyvistä kokemuksista. Yleisösi haluaa tietää pääsevätkö he pisteestä A pisteeseen B tuotteesi avulla. Siihen asiakkaiden ratkaisut perustuvat. Ratkaise ongelmia, älä ylipuhu!

 

2.     ”Olipa kerran ME, ja sitten ME sitä ja ME tätä.”

Tarinat ja aitous ovat niitä in-sanoja näinä päivinä, mutta keskittyessäsi pelkästään niihin, laitat munasi yhteen koriin. Myyt vain itseäsi. Tarkoituksenasi ei ole myydä vain itseäsi yrityksenä, vaan tuotettasi, ratkaisuasi jolla muuttaa asiakkaan elämä paremmaksi. Älä aja ihmisiä pois sisällöistäsi puhuen pelkästään yrityksestäsi, tai kertomalla milloin perustit yrityksesi. Muista puhua myös tuotteestasi ja miten se muuttaa heidän elämäänsä paremmaksi. Ihmiset löytävät tarinasi alkulähteelle, jos tuotteesi vetoaa heihin. Jos he sen tekevät, tiedät että kyseessä on niin sanottu kuuma liidi.

 

3.     ”Laitetaan vaan ihan sikana faktaa sinne.”

On hyvä kertoa mitä tuotteesi tai palvelusi pitää sisällään, mutta ei ole syytä hengästyttää ihmisiä! Päätöksenteon tueksi voit käyttää aitoja asiakaskokemuksia tai konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia muutoksia tuote voi saada aikaan, sen sijaan että kertoisit kaikki tuotteen tekniset ominaisuudet. Jos tuotteesi ominaisuudet tai toiminta on liian hankala ymmärtää, on sen osalta vaikea tehdä ostopäätöstä ja tuote saattaa jäädä hyllyyn. Pidä tuotetietosi yksinkertaisina keskittyen tuotteesi antamaan ratkaisuun ja lisämausta erityisominaisuuksin, jotta vertailu muihin kilpaileviin tuotteisiin on helppoa. Tässä esimerkki: Haluan ostaa hiljaisen imurin, koska haluan kotini siistiksi ilman meteliä. Millaisella tekstillä saat minut ostamaan? Markkinoiden hiljaisin imuri. Muuta ei oikeastaan tarvita. 

Tuliko sellainen olo, että "nyt laitetaan kaikki uusiksi!"? No tehdään se! Klikkaa tuosta alta, niin otan sinuun yhteyttä.